БулфотоЗакриването на спецпрокуратурата стана повод за протест на прокурорите днес. През

...
БулфотоЗакриването на спецпрокуратурата стана повод за протест на прокурорите днес. През
Коментари Харесай

Славов, ДБ: Спецпрокуратурата се утвърди като бухалка на властта срещу неудобни опоненти и бизнеси

Булфото

Закриването на спецпрокуратурата стана мотив за митинг на прокурорите през днешния ден. 

През миналите 10 години профилираните органи за наказателно правораздаване се утвърдиха като бухалка в ръцете на ръководещите против неуместните политически съперници и избрани бизнеси, които са конкурентни на обръчите компании към властта.

Това разяснява депутатът от Демократична България Атанас Славов, един от вносителите на измененията в Закона за правосъдната власт, пред Евроком.

Той разяснява и днешните митинги на прокурори против измененията:

„ Нека да подчертаем – става дума за митинги на прокурори и следователи, само че не и на съдии. За българските съдии е значимо да бъдат обезпечени главните права на жителите и това може да стане най-добре в общите съдилища “.

Според него Специализираният съд и прокуратура не се употребяват с особена социална поддръжка.

„ Единственият върховен държавен чиновник, който има възбрана да влиза в Съединени американски щати е точно арбитър от Специализирания углавен съд “, добави Славов.

Относно терзанията за освобождение на запорираните сметки на подсъдимите, той акцентира, че делата, които са стартирани пред Спецсъда ще бъдат довършени пред общите наказателни съдилища или от състава, с цел да не се стигне до прекратяването им.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР